Adıyaman Gastronomi Atlası Projesi Tanıtıldı
07.07.2025

Güneydoğu Anadolu Bölgesi (GAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Adıyaman Gastronomi Atlası” başlıklı projenin tanıtım toplantısı 30 Haziran 2025 tarihinde Yapıldı. Merkezi Araştırma Laboratuvarı Konferans Salonundaki programa Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları katıldı.
Şehrimizin zengin yöresel mutfağını bilimsel bir yaklaşımla kayıt altına almayı ve kültürel mirasımıza katkı sunmayı amaçlayan proje yoğun ilgi gördü. Programda Proje koordinatörü Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ, proje sürecine ilişkin detayları paylaştı ve gastronominin sadece bir beslenme unsuru değil aynı zamanda kültürel bir değer olduğunu vurguladı.