Hakkında
Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Programı çerçevesinde desteklenmiştir. Üniversitemiz ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde başlayan proje Adıyaman ilinin zengin ancak yeterince belgelenmemiş olan yerel mutfak kültürünü sistematik biçimde belgeleyerek tanıtmayı, sürdürülebilirliğini sağlamayı ve bu kültürel değeri sosyo-ekonomik kalkınma için bir avantaja dönüştürmeyi konu edinmektedir. Projenin temel konusu, Adıyaman gastronomisinin derlenmesi, belgelenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Bu çerçevede, hem yerel yemeklerin korunması ve belgelenmesi hem de bu bilginin uygulanabilir kılınarak gastronomi turizmine entegre edilmesi hedeflenmektedir.